Dags för CinemAfrica Filmfestival 24-28 februari 2010

CinemAfrica

Så här skriver CinemAfrica Filmfestival i sitt nyhetsbrev:

”CinemAfrica Filmfestival bjuder på de bästa och senaste filmerna från den afrikanska kontinenten och diasporan. 2010 års program innehåller 28 filmer från 12 länder. På www.cinemafrica.se kan du läsa om filmerna, invigningen, festen, gästerna, filmfrukostarna och mycket mer!

I år är det kvinnornas år. Vi visar en rad filmer om kvinnor som fått nog, om kvinnor som gör upp och om kvinnor som gör uppror. Från Egypten kommer Scheherazade, en feministisk tusen-och-en-natt-saga i talkshow-miljö. I dokumentären I Loved So Much får vi den sällan berättade historien om hur marockanska kvinnor tvingades bli prostituerade i tjänst hos franska soldater i Indokina. Från Sydafrika bjuder omtalade Shirley Adams på ett filmiskt knytnävsslag. Och i komedin A Women Like No Other, från Burkina Faso, tar sig Mina en andra man. Vi är också stolta över att för första gången i CinemAfricas historia kunna visa en afrikansk science fiction, om den dag då vatten och syre blir hårdvaluta. Om det och mycket, mycket mer kan du läsa i vår programtidning!”

Vi i SweZam hejar på initiativet och uppmanar alla medlemmar att gå och njuta av film i veckan!

Läs mer på www.cinemafrica.se

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*