Ny ambassadör till Lusaka

Marie Andersson de Frutos har lång erfarenhet av handel med Afrika. Foto: Jacob Martinsson/UD

Marie Andersson de Frutos har lång erfarenhet av handel med Afrika. Foto: Jacob Martinsson/UD

Regeringen har i dag, den 2 april, utsett ämnesrådet Marie Andersson de Frutos till sändebud i Lusaka, Zambia. Marie Andersson de Frutos är för närvarande näringslivsfrämjare vid UD: s afrikaenhet.

Du har idag utsetts till ambassadör i Lusaka. Hur känns det?

Självklart känner jag mig mycket hedrad att få företräda Sverige i ett av våra största samarbetsländer i södra Afrika. Det är en stor utmaning men också väldigt roligt att få komma tillbaka till Södra Afrika-regionen igen.
Jag och min familj har bott i flera länder i södra Afrika: Angola, Moçambique och Botswana. Dessutom har jag arbetat några år på Afrikaenheten på UD i Stockholm. Jag har ett ”Afrikanätverk” där även zambiska kontakter ingår, även om jag inte tidigare arbetat specifikt med Zambia.

Läs mer (extern länk)

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*